Followers

Wednesday, December 9, 2009

Alat Canggih untuk Berwudu'

aku dapat email dari sorang member aku nie...aku kira teknologi sekarang nie dah memang cukup canggih betul....sampai tahap nak amik wudu' pun dorang bole cipta alat....korang tgk la nie...


giler canggih kan...nama alat nie Auto Wudu'Washer...made in Australia


siap tunjuk cara2 nak amik wudu'...
1. cuci muka dgn telinga
2.cuci tangan
3. cuci kaki

bagi aku la kan...org yang cipta alat nie memang otak genius tau...dia bole pikir sampai ke tahap nie...tujuan dia buat alat nie sebab dapat mengelakkan air terpercik so lantai tak basah...pastu orang xde la nak berebut2 nak amik wudu' sebab ianya senang digunakan dan user friendly...selain tu leh kering secara automatik...
tapi aku x tahu la keberkesanan nye macam mana kan...so far kat malaysia xde pun lagi alat nie...tak tahu la kalo aku terlepas pandang kan....kita tggu je la kewujudannye kat negara kita nie ye....

5 comments:

kenwooi said...

wow.. cool technology =)

kenwooi.com

Sharinginfoz said...

inilah gunanya teknologi kan.....

syarifah nadiah alhadi said...

kenwooi: very cool right..;)

sharinginfoz: betol2...;)

SweetSue Cupcakes said...

dasat ye... ade gak camni..huuuh..

syarifah nadiah alhadi said...

tula kan...aku sendiri x sangka ada alat camni untuk wudu'...