Followers

Tuesday, December 8, 2009

jangkitan kulat dan jam teruk

first..korang nampak kan ubat nie..haa..nie bukan ubat aku...confirm2 la bukan kan..dah kata ade gambar baby kat situ...ni ubat bigJr...kan aku ada cakap bigJr dedar je badan dia kan...so,masa hari ahad tu mr.Big beli la ubat demam...tapi semalam,kat bahagian sulit dia naik cam merah2...aku ingat kan kene ruam ke kan...bile petang,kat kaki plak naik merah2...aku dah risau dah...yela...tgk semacam je kan...so,aku dgn drastik nye pegi la bawak bigJr nie ke klinik...doktor cakap dia kene jangkitan kulat...doc ada la tnya aku ada bawa bigJr pegi swimming pool ke...nak dijadikan cite umi adalah beli kan dia kolam untuk dia berenang...doctor cakap dia dapat jangkitan dari situ...hello...umi tukar air baru tau setiap kali nak mandi kan dia...mungkin sebab kulit bigJr ni sensitif kot...so,doc bagi la ubat tahan sakit dgn ubat krim untuk sapu...alhamdulillah,pagi tadi merah2 kat kaki dia dah kurang skit sebab malam tadi aku sapu krim tu...cepat sembuh ye sayang...sian anak mama nie kan....

ok tu cite bigJr...pagi tadi jugak,odw aku nak pegi rumah umi...ada accident dekat dgn stesen minyak esso...meninggal penumpang motor tu..ngeri aku tgk...pepagi aku dah tgk org meninggal...first time tu aku tgk accident cam nie...pastu,cam biasa..odw aku nak pegi keje...jam sangat teruk hari nie...

korang tgk la...aku memang tension betul...bajet kuar awal hari nie leh sampai awal...skali jam giler....kul 9.10 aku sampai ofis....sib baik boss tak sampai lagi....huhuhuhu

2 comments:

kenwooi said...

hate traffic jams.. =)

kenwooi.com

syarifah nadiah alhadi said...

me too..i have to face it every day u know..really hate it!!