Followers

Tuesday, December 15, 2009

kini tiba masanya.....jeng..jeng...

haaa....dah lama aku x update ttg misi diet aku kan...kayla...hari nie secara rasminyer aku akan dedahkan produk yang aku amik sepanjang misi aku berdiet...yela..dulu kan aku pernah cakap..aku nak cuba dulu produk tu..kalo ianya berkesan,baru la aku kongsi dgn korang semua...ingat tak??

okay..sebelum tu..aku nak bgtau la...alhamdulillah,berat aku dah turun almost 3+kg...mmg la x byk tapi bygkan kalo ko leh turunkan berat badan sebanyak 2kg disamping mengurangkan inci2 dalam masa 10 hari...mesti korang x percaya kan...kalo ikut doc pun,dorang hnya sarankan turun 2kg jer dlm sebulan...aku gerenti mesti org2 yang tgh berusaha menurunkan berat badan teruja skrg kan nak tahu....tunggu dulu...aku x hbs cite lagi...setakat hari nie,aku dah guna 2 kotak...so,far mmg aku berpuas hati la...ko mmg x rasa lapar cuma haus je la..dan mmg disarankan untuk minum 3 liter air setiap hari...kalo cam aku nie,mmg xde la nak buat senaman pun..dah kata kuar pepagi buta,balik plak x jumpe matahari..mmg xde masa la aku nak exercise kan...aku rasa kalo aku exercise,mmg byk kot berat aku nie turun..hehehe...


ni masa berat aku 83kg because of pregnant...

ni masa aku 66kg..


nie adalah gambar paling latest aku dengan berat 62.7kg...actually still berat tu kan...tapi kira ok la bagi aku...sebab b4 nie 66kg...skrg nie aku still dalam proses menguruskan badan...ye la..target aku 57kg...

so,korang nak tahu kan apa yang aku makan...sebenarnye aku amik SIY (slim-it-yourself) la....puas hati...tapi right now aku dah stop makan siy sebab masalah ekonomi..hahaha..tapi kira aku puas hati la makan SIY nie...kalo korang nak cuba,korang leh klik kat sini okay...


ni la produknye SIY....

p/s: sorry gambar terpaksa di'edit' sebab aku x bertudung...so kene la pakai rambut palsu..hahaha






7 comments:

kenwooi said...

haha.. slim down edy =)

kenwooi.com

[s][u][e][h][a][n][n] said...

uik syoknya....akak dah kawin ok la..cam na plak kalau anak dara tapi dah berat wawawawawawwa

Mimy Hamid said...

ha nak try la..tgh proses diet ni..baper rm beb??

syarifah nadiah alhadi said...

suehann: xpe sue..kalo semangat nak diet tu tinggi,pasti leh kurusnye...even dah kawen pun sue,still kene jaga badan gak dik..untuk suami tu...hehehehe

syarifah nadiah alhadi said...

hye kak mimy...hrga dia rm198 tapi kalo beli dgn dealer dlm kelab diet,dorang leh bagi harga dealer rm170...;)

Dahlia said...

bagusnyer produk nih...

syarifah nadiah alhadi said...

a'ah dahlia..sgt bagus...try la..cuma mahal skit la tapi sgt berkesan...;)