Followers

Wednesday, January 13, 2010

guna panadol untuk cantik????


hari nie aku nak kongsi satu petua dengan korang semua....aku pasti korang semua terutama yang pompuan mesti nak muka yang cantik macam model kat atas nie kan...sama la cam aku jugak...ngee..untuk petua kecantikan nie bahan2 yang korang perlukan adalah:

1. 2-3 biji panadol

2. sedikit madu

3.sedikit air (untuk bagi pecahkan panadol)

haa..korang mesti pelik kan...guna panadol??!!..aku pun terkejut gak...tapi semua nie aku tahu dari youtube...so kalo korang rajin, korang leh pegi kat youtube tue search je apa2 yang korang nak, mesti ada punye la...tapi jangan search yang bukan2 sudah...yang itu aku x jamin...hehehe

okay kita sambung balik tang cara nak pakai benda2 kat atas tu kay...

1. panadol tu korang titik kan dengan air.xyah banyak2 janji panadol tu leh dipecahkan jer...

2. pastu korang campur dengan sedikit madu agak2 leh sapu untuk satu muka korang tue...

3. bile 2 bahan nie sebati, korang leh la tepek kan kat muka korang..sebelum tu basahkan dulu muka ok...baru letak mask nie..

4. biarkan dalam 5-10 minit..

5.agak2 dah 5 -10 minit, korang basahkan sikit muka then scrubkan muka dengan mask yang ada kat muka tue...

6. pastu baru korang cuci bersih muka korang...

7. pastu letak la pelembap kat muka korang..


senang kan...xyah la nak beli scrub yang mahal2...untuk petua kecantikan nie, korang disarankan buat sekali seminggu..kang buat banyak2 kali lain plak jadinye muka korang tue...aku x bertanggungjawab kay...honestly aku x try lagi sebab aku pun baru jer tahu...tapi insyaallah aku akan cuba...so per lagi..jom la kita cuba ramai2...leh kita cantik sama2 kan...^-^

kalo korang cam ragu2 ke kan...yela..konon aku nie main taram je bagi petua ntah pape kan....korang leh la klik sini.

aku just nak kongsi jer....sharing is caring,right?...^-^



love,





8 comments:

Adya A. said...

uishhh macam2 care da skang utk cantik eh.....

Mimy Hamid said...

gi ar try dulu pastu br nk cuba buleh??

syarifah nadiah alhadi said...

kak mimy: blk rumah karang saya try..pastu kak mimi pun kene try gak..;)

syarifah nadiah alhadi said...

adya a: tu la pasal...antara nak cuba dengan tak jer..hehehe

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

wuuu..panadol ek
memule bace ingat untuk dimakan bersame madu..
upe2nye untuk di buat mask..
tapi belom berani nak cube..
thanks eh

ummumishkah said...

macam2 yer cara nak cantik.. tapi yang ni pellik sikit kan.. kita tunggu nadya cuba dulu! hihihi

syarifah nadiah alhadi said...

hahaha..semua x brani nak cuba ek..xpe2...nadya akan cuba dulu then bagitau kat semua whether berkesan ke tak kan...;)<3

lilacfla said...

tsk pernah tengok ni dulu. :)

panadol ngan aspirin tak sama... lain bahannya. buleh jadi ke?