Followers

Tuesday, January 26, 2010

resepi buatan sendiri....





nampak cam biasa jer kan..tapi bagi aku sanggggggggggggggggat nikmat okay...ni la makanan aku time dinner kat rumah semenjak dua menjak nie...actually nie resepi yang aku reka sendiri tau...ada satu malam tue...cam biasa la...balik dari keje sure laparkan coz kekadang time lunch aku x makan...diet la konon kan..hehehe...nak masak nasi + lauk pauk memang aku malas skit coz kadang2 mr.big balik lambat sgt...so no point kalo aku nak masak lauk melainkan hujung minggu jer...kalo mr.big nak balik makan malam pun aku just buat kan dia nasi goreng ikan bilis coz itu memang favorite dia....so, berbalik pada resepi yang aku reka sendiri nie....aku tak tahu nak makan apa malam tue...buka almari tengok ada mee soya...tgk kat dalam peti ais, ada cili api + sayur sawi + tomato.....hurmmm....aku pun apa lagi...kupas bawang putih + bawang merah then hiris nipis2...aku lebur la semua bahan2 yang ada dalam periuk....nak bagi sedap, aku letak perasa ayam + serbuk lada hitam coz aku nie memang ratu pedas....hehehehe...
5 minit pastu dah leh makan....fuhhh...sampai habis licin sup tue aku hirup....sedappppppppppppppp...kenyang pun kenyang...hehehe...kadang2 kalo aku rajin aku letak telur....kalo rasa malas, sayur je aku letak...sgt sesuai untuk mereka2 yang nak diet coz aku guna minyak zaiton sikit jer....kalo rasa2 nak tambah isi ayam ker, fish ball ker....terpulang la...tapi aku leh gerenti korang memang akan puas hati...dan dengan rasminya aku namakan masakan aku nie......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
mee soya sup marvelous....^-^


love,






6 comments:

psychopath said...

macam sedap..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

err..mee soya tu mee ape ek?

eynda said...

Tengok bahan dah tau sedap...tapi mee soya ni yg mana satu ek?? Jenis kering kena rendam dulu ke?

syarifah nadiah alhadi said...

psychopath: sgt sedap..try la..;)

cik aida: mee soya tue dibuat dari soya...banyak kat tesco...;)

enyda: sgt sedap kak...;)a'ah dia jenis kering yang kita kene rendam dulu...tapi nadya basuh dulu mee tue pastu terus jer lebur masa sup tu mendidih..;)

@kutopsecret said...

pasni nak try beli lah...
then..nak penuh kan kabinet rumah dgn mee soya..Aku pOn suka dinner noodle jer...weekend jer masak lauk pauk..

Anonymous said...

Thanks...4d resepi ni, I wanna try masak la....hehehhe...Thanks a lot