Followers

Thursday, February 25, 2010

birthday party umar - 21 feb 2010

seperti yang dirancang, alhamdulillah birthday party umar berjalan lancar...ada juga jemputan yang x dapat datang disebabkan hal yang x dapat dielakkan...it's ok...aku faham...so, mengenai persiapan majlis, dari hari sabtu lagi aku dah start kemas rumah dengan mr.big...

ni je la kreativiti yang mampu aku buat...memula nak tampal kat dinding, skali dapat idea gntung kat situ...tapi sorry la gambar x brape clear coz pantulan cahaya...esoknye tue awal pagi aku dah bangun coz nak pegi pasar beli bahan untuk bihun sup...kuah soto tue umi yang buat kat rumah so aku just sedia bahan2 cam taugeh, tauhu, kacang goreng etc...MIL aku buat bergedil...seriusly memang penat...tapi untuk anakanda tercinta, gagahkan la jugak...hehehe...nasib baik la adik2 aku dtg awal, so dorang tolong apa yang patut...dalam kul 12 lebih, sue hantar cupcakes...x dapat nak suruh sue makan coz time tue makanan belum siap..sorry ek sue..tapi aku suka sgt coz ko betul2 decorate cupcakes tue seperti yang aku nak walaupun ada peristiwa yang terjadi masa ko hntar cupcakes tue...hahahaha..xpe sue, aku x bagitau org lain...kih3..(kalo korang nak order cupcakes kat cik sue nie, bole klik sini..)

ni la cupcakes nyer...aku susun jer atas meja tue coz xde piring besar..kalo korang perasan perkataan birthday tue aku tersalah taruk...pi taruk birthdya...hahaha..sib baik adik aku perasan...hihihi...

comel kan gajah nie...tapi yang aku musykil, gajah nie xde mata hitam...gajah nie buta ek sue...hehehehe...gurau2 jer...dalam pada nak tunggu semua org dah ada, umar pulak dah gosok2 mata...tanda dia nak tido...jenuh la aku tahan dia dari tido...pulak tu xnak letak...nak kene berdukung jer...mungkin ramai sgt org, so dia rasa x selesa kot...asal nampak kelibat aku jer, nak minta dukung..sib baik la ada umi...kejap2 kang adik aku dukungkan dia...

ntah apa la yang dimarahkan nyer sayang mama nie....

ada la yang x kene masa nie..aku pun x ingat...sempat gak adik aku snap pic dia nie...

tgk..sampai tertutup2 mata dia menahan mengantuk...

pantang tgk kamera, mula la tangan tue nak pegang...


asal muka aku excited sgt masa nie ek..ni keje adik aku la nie main snap jer...

umar dah pandai tepuk tangan...

masa nie nak bagi umar x meragam, aku kipaskan dia...yang kelakarnye anak jiran aku, bile nampak jer aku pegang kipas nie, dan2 tue dia nak pegang...tapi memang kelakar la masa dia nak amik kipas nie...memula cakap nak kipas baby, alih2 dia amik kipas nie bawak pegi kat mak dia...hahaha..ketawa jer aku dengan adik2 aku...

akhirnya, tiba masa untuk tiup lilin...masa nie umar dah memang dah x larat tapi kene paksa dengan mama dia nie...tengok la si umar..teruja dengan lilin tu agaknye...masa nie aku minta dorang nyanyikan lagu "Allah selamatkan kamu"...konon2 nak suruh dia senyum..tapi dia buat muka toya jer...

tgk..mama dia yang ecxited tiup lilin...hahahaa...tapi sayang x amik gambar bertiga dengan mr.big...betul2 aku terlupa...kelam kabut punya pasal...dalam pada tue, sempat gak la aku amik gmbar...hehehe...korang tgk la pic kat bawah nie...

adik aku candid gmbr nie...

memula peace tangan kanan....

x cukup tangan kanan, aku peace tangan kiri plak...hahahaha...gile camera kejap...overall, aku puas hati dengan majlis nie...pada yang hadir, aku minta maaf kalo ada terkurang...hope semua berpuas hati dan kenyang yer...buat semua yang tolong jayakan majlis birthday party umar nie, thank you so much...kalo xde korang semua, mau pengsan aku gamaknyer...entry nie dipublish pun after 4 hari recovered dari rasa penat badan...( padahal, sifat malas dah melanda diri...hua hua hua)


love,




1 comment:

SweetSue Cupcakes said...

ngeeeeeeeeeeee....makacih Dya bcos promote me!! ^_*
anyway, birthdya tu ko mmg saje kan.. sbb ade nama ko kat situ...hahahah