Followers

Friday, December 4, 2009

I NEED SOME HELP ABOUT NUFFNANG

sebenarnye aku masih x faham konsep klik nuff nie...bole sape2 x tolong terangkan kat aku yang masih x tahu apa2 nie??/....then camne sbnrnye nuffnang bayar kite based on klik nie?
lagi satu...unique visitor tu apa ek??apa beza antara hits dgn unique??

anyone...plssssssssssssssssssssssssssss tlg explain to meeeeeeeeeeee....

I NEED UR HELP!!!!!

4 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

nuffnang kira dia bayar kat kita pasal letak dia punya advertimesent kat blog kita.

tapi dia ada jadual dia , masa untuk keluar ads tuh.

dia akan bayar melalui cheque , ke alamat rumah kita bedasarkan borang yang kita dah isi.

unique tuh kira visitor yang click advertisement nuffnang tuh...

itu jelah yang saya tahu.

syarifah nadiah alhadi said...

owh okay...tapi nape kat bahagian earning still kosong ek?/

Anonymous said...

Umumnya Nuffnang ada 2 jenis kempen iklan; kos-per-klik dan kos-per-unik (pengunjung unik)

selalunya kempen yg keluar secara automatik tu semua jenis kos-per-klik, maknanya blogger akan dibayar berdasarkan banyak mana pengunjung unik yg klik pd iklan tu.

kalau kos-per-unik pulak, pihak Nuffnang akan email dulu blogger yg terpilih untuk siarkan iklan dlm blog mereka. Iklan jenis ni akan dibayar ikut byk mn pengunjung unik yg tengok iklan tu dlm blog masing-masing

syarifah nadiah alhadi said...

owh..camtu...okay..baru saya faham..thanks yer..;)